Att komma igång med löpning

Jag har en hatkärlek till löpning.
Tyvärr lider jag av obotlig prestationsångest när jag springer – det går aldrig fort nog i mitt tycke. Så – jag springer alltid med för hög puls, vilket leder till att jag drar på mig mjölksyra. Efter 20 minuter är det så helt omöjligt att fortsätta springa eftersom syran pumpar runt i hela kroppen.

I ett försök att råda bot på detta skall jag börja springa på den lokala löparbanan och hålla samma tempo 5×800 meter. Då borde jag kunna hitta en fart som jag kan stå ut med längre sträckor. Min farhåga är att det kommer bli trångt på löparbanorna i slutet av augusti – när friidrottsklubben drar igång träningen. Då får jag ta den problematiken då.

Igår var jag ute – sprang i sommarkvällen, underbart med 23-24 grader. Sprang till löparbanorna – körde 10×400 och sprang hem. Har rejäla känningar i vaderna idag.

En annan sak som ofta händer när jag sätter igång med löpträning är att skadorna anhopar sig. Målet nu är att försöka nyttja sena sommaren och hösten till att fila på löpning och teknik – sen gå in i simhallen. Då får benen vila från mitten av november (eller när snön kommer) till mars, bortsett från korta rundor på lunchen.