Att få njuta av jogg

Mycket sällan har jag i fulla drag njutit av att löpträna.

Igår var dock ett sånt speciellt tillfälle när jag kunde njuta i fulla drag. Det var egentligen andra passet för dagen, efter ett tungt styrkepass vid lunch. Tanken med passet var lätt lunk runt den närliggande sjön – ca 7km. Skickade ett SMS till en kompis som bor utmed vägen och frågade om han inte ville hänga på. Döm om min förvåning när han jublande svarade “-ja!”

Jag gav mig iväg i lugnt tempo, hämtade min kompis ca 1,5km in i passet. Han är bra, sänkte tempot ytterligare så vi vi kunde prata medans vi joggade. Prata och springa är något jag aldrig lyckats med  – men nu fungerade det, trots backar och skog. Mörkt i skogen och ca 15 grader i luften, underbart. hade tagit med mig en LED-pannlampa som kom väl till användning. Gjorde 7,5km på runt 49 minuter.

Varför gick det så bra då – mina svar är:
– lång vila innan: har inte sprungit på nästan 2 veckor
– kommer från tung belastning: har pysslat med annat mycket mentalt och fysiskt krävande.
– mycket motiverad: eftersom det var ett tag sen jag sprang
– rimligt mål: målet var att ta mig runt sjön i skönt tempo och njuta, och skita i tiderna.

Skönt att kunna göra en timmes motionerande och samtidigt snacka skit med en god vän – mera sånt!!