Tunga lungor efter blodgivning

Tänkte att dagens pass inte skulle bli tungt – blev tvärt om.

Startade i maklig takt, lugnt och fint – lätta ben till löparbanorna, skönt. Funderade på att de där 5dl. blod inte gjorde sån skillnad ändå. Väl på löparbanorna började jag en omvänd pyramid med intervaller. Min tanke med detta är att få mer fart i benen under mentalt lätta förhållanden, tiden på intervallen kortas. Startade på 400m och gick ner till 100m – sprang klart varvet + 400m efter varje intervall, så totalt 1000m i ökat tempo. Inte mycket kan tyckas, mina lungor tyckte tvärt om – flåsande som en flodhäst sprang jag hem de sista 100+400meter. Funderade ett tag på att gå hem, helt slut – kändes som jag inte fick luft. Lufsade hemåt, stånkande och pustande… kändes som jag ville kräva tillbaka mina 5dl. med syretransportörer!

Så – klantingt kan tyckas att köra intervaller efter att ha tappat blod, men jag ville verkligen testa om man märker skillnad efteråt.
Min slutsats är – ja! Det känns tydligt. Jag skulle inte tappa mig på blod i närtid av när jag skall prestera fysiskt.
Med det sagt – jag kommer att fortsätta lämna blod kontinuerligt, det borde alla göra som har möjlighet.