Det fungerar – lågpuls, 5:2 kombo med LCHF ger galet bra effekt.

Ok, det är tre månader sedan senaste inlägget…. men som jag har tränat.

Tre saker som gjort att jag nu är i galet bra form, inte skadat mig och gått ned 12 kg.

1) Ta det lugnt och variera – att springa långsamt har varit som balsam för min kropp. Igår sprang jag 13km i lätt tempo (6min/km), idag 10km rullskidor. Cyklar MTB, har börjat klättra, simmar gärna när vi är i badhuset. Försöker kombinera allt som går – och det är kul.

2) Gå ned i vikt genom periodisk fasta samt ta bort socker och kolhydrater. Mina fastedagar är måndagar och onsdag eller torsdag. Då äter jag så lite som möjligt mellan middag till middag. Om jag äter, så äter jag kokta ägg. Jag står mig bra på 4st under en hel dag. Skippar alla kolhydrater för det mesta, speciellt godis och fikabröd. Om jag äter kolhydrater blir jag mer hungrig – vilket tillslut blir en ond spiral.

3) Ta det med ro, gör som jag vill. Nu vill jag träna massor – men om jag inte vill det… så frågar jag mig varför. Är jag trött? Hungrig? Sliten efter jobbet? Oftast mår jag bättre om jag sticker ut och tränar, om så bara för 15minuter.

Så – på det, det går! Det fungerar sålänge du inte fuskar för mycket.