Löpning och framfotslandning

Jag tillhör den skaran löpare som gärna drar på sig skador.

Ett bot skall vara att landa mer på främre delen av foten och därmed låta fotens och underbenets anatomi skapa en stötdämpare. Istället för att köpa superdämpade skor, skall kroppen få arbeta som den är designad. I min mening låter det som ett vinnande koncept.

Empirisk forskning, utförd av undertecknad, visar dock att en viss anpassning måste till innan tekniken implementeras fullt ut. Under gårdagens löppass infördes strikt mellan/framfotslandning. Det fungerade ypperligt i 4km – sen krampade vaderna och hälsenorna skrek “vi är överansträngda”.

Så – det kändes mycket bra fram tills krampen. Löpningen flyter bättre och jag upplever mig jobba mindre vertikalt d.v.s. “guppar” mindre med kroppen. Idag har jag en fruktansvärd träningsvärk så jag måste nog idka avhållsamhet från denna sortens träning i minst en vecka.