En jacka med guldkant

Snart är årets vackraste och härligaste tid att vandra i fjällen här. Jag passar på att tipsa om ett plagg jag haft väldigt stor användning av.

Jag har en skaljacka hemma, som jag inte kan vara utan.
Den införskaffades för nio(9)!!! år sedan och håller än.
Dragkedjan är bytt, ett litet hål i en ärmen – efter en spik – men annars i toppskick.

Jackan har varit med mig på de flesta äventyr jag varit med om.
Den har varit i Padjelanta, Sylarna, New York, Åre, i skärgården, på krogen…. ja i stort sett överallt. Kanske passar den inte till allt – speciellt dåligt passar den till rena konditionsindrotter, men jag har den inte på mig alltid – bara såfort det går.

Jackan är en Eider Commodore i Gore-tex XCR. Den passar bra på fjället, både på sommaren som vintern (med förstärkningsplagg). Jackan fungerar verkligen “bara”  som ett skal – håller vind och väta ute – och får därmed detta breda användningsområde.
Så – denna jacka må vara gammal och välanvänd. Den fyller fortfarande sitt syfte väl och lukten är angenäm (när den är tvättad). Den var dyr som attan – men jag köpte den på REA. Så, med tanke på hur mycket jag använt den, har den varit en väldigt billig investering. Rekomenderar dessa jackor skarpt! Tyvär hittar jag ingen återförsäljare för Eider i Sverige, men andra tillverkare har liknande jackor.