Att börja träna, komma igång – det tar emot och gör lite ont

Det är lätt att sitta hemma i soffan, liggandes i sängen eller annat trevligt ställe och lova sig själv att börja träna. Då kanske man frågar sig, varför tränar jag inte 5ggr i veckan – jag har ju tid? Konstaterande att så svårt är det ju inte planeras ett liv med aktiv livhållning och goda kostvanor. Man skjuter lite på starten eftersom nya skor måste inhandlas, en ny fräck jacka och ett par tights i senaste modell beställs. Vattenflaskan kommer från samma ställe som gymkortet tillhör. En uppsjö av bloggar läses och uppdaterad med senaste kostråden bestäms datum för igångsättandet. Massor av tid och pengar investeras innan första träningstillfället inträffat.

Hur gick det då med träningen?
Antagligen en månads aktivitet, sen kommer ursäkterna. Kanske gör det ont, det är mycket på jobbet eller barnen är sjuka. Det finns lika många ursäkter som träningsbloggare – säkert en miljon. Motivationen, tankarna och all positiv attityd är som bortblåst.

Egentligen hade det funkat med ett  par gamla skor, mjuka byxor och en T-shirt inbakat i all den där positiva motivationen. Snabba promenader varvat med lättare jogg tre gånger i veckan i en månad för att hitta glädjen i träningen. Efter det, kan de dyra skorna provas ut hos en specialist, för att inte skadorna inte kommer krypande.