Ge blod, ge liv…. men hur blir det med träningen?

För mig är det självklart att lämna blod, det går fort, gör inte ont och påverkar minimalt…. eller hur är det?

Att ge blod och träna har historiskt varit dålig kombo för mig. Jag brukar bli seg och orkeslös, min upplevelse är att jag presterar rätt dåligt under ganska lång tid efter “tappningen”. Den information som finns att läsa sig till, är det samma som personalen på blodbussen ger “- Du måste dricka mycket för att ersätta de 5dl. vi tagit. Känn efter och låt kroppen bestämma, det är mest konditionssporter som är extra känsliga – där du svettas och blir väldigt andfådd.”

Jag svettas alltid mycket, och flåsar som ett ånglok. Så jag tänkte att jag testar mig. Idag lämnade jag blod, imorgon (tisdag) och på torsdag för vi löprundor som vanligt och stämmer av klocka med känsla.