Simmar som en säl… springer som en säl

Jag har lätt för att simma, vet inte varför – skämtsamt brukar jag antyda att det har med min kroppsform att göra. För att glädja säger jag då att jag är säl-formad – ja rund och torpedliknande.

Detta gör simningen mycket enkel, de strömlinjeformer som sälen har gör att den använder minimalt med kraft för att ta sig fram i vatten. Nåja, i tisdags var det inte så himla lätt, stånkade och pustade som värsta ångloket – men det har nog mer att göra med mina sällsynta simpass på senare tid.

Tyvärr behåller jag denna form i löparspåret. Om ni sett en säl springa!!!! så förstår ni att detta är något av ett hinder när man ska ha hög fart i skogen, speciellt när det är motlut. När jag försöker vara extra rolig brukar jag säga att jag springer som en säl! Kanske är det inte sant – men jag har nog lika mycket talang för löpning som en normal säl. S, utvecklingspotentialen är mycket god – bara att jobba på svagheterna och försöka undvika skador.