Klättring – en ny dimension av träning

Tänk att träna – bygga muskler styrka och smidighet samtidigt som du njuter och tycker varje stund är jättekul.

Klättring är så för mig, har provat tidigare men inte fastnat som jag gjort nu. Kanske blev intresset större när sonen och frun också visat intresse och gärna umgås på detta fantastiska sätt.

Efter att ha varit i Norge och sonen klättrat sporadiskt i staden Lom så bokade jag en familjekurs för Grönt kort. Grönt kort är ett måste för att få säkra via topprep och ledklättring. Detta gjordes på Klätterverket i Sickla – först 2h grunder följt av träning på säkra och klättra. Sen några dagar senare så gjordes ett teori,- och praktiskt prov.

Igår var tredje gången vi var och klättrade – jag och Pontus sporrar varnadra till att utmana oss jsälva. Klättrade en 6A och en 6B+ (med ett fusksteg) och var toppennöjd. 2,5 timmar bara flyger iväg och kroppen är mörbultad efteråt – skönt ont i alla muskler. Hoppas på massor av fler klättertillfällen – kanske t.o.m. lite utomhus. Träningen är extremt mångsidig och krävande, från korta intervaller (Bouldering) till långa uthållighetspass i leder.


(Lånad bild från klätterverket)