Gubbvad, ont i vaden eller … va fan!

Allt tränande gick ju så bra, sprang 3-4 pass i veckan tills en dag fick jag lite ont i vänster vad.

Vaden kändes lite öm och hård, inga problem tänkte jag – vilade ett par dagar från löpningen. På ett lunchpass på jobbet så small det till efter 5km. Det gjorde ondare och ondare, som om en tejp drog hårdare och hårdare runt vaden. Envis som jag är tänkte jag att det är nog bara latmasken – det var det inte. Det var gubbvaden. Stapplade 3-4km, haltade ordentligt sista 2km. Trodde det skulle gå över på en vecka. Nej – det gjorde det inte!

Jag provade att göra tåhäv ganska fort, kombinerade med stötvåg och kyla. Nä, blev inget bra. Gjorde ondare. Vilade 3 veckor, gjorde tåhäv – kände lätt smärta, avbröt. 2 veckor ytterligare vila (från löpning, har kört spinning under tiden). Nu har tåhäv har gått bra i en vecka och jag provade att promenera med 3 dagar vila mellan. Tjoohooo – funkar. Testade även 10minuter på löpband, gick bra.

Nu ska jag köra mycket tåhäv. Öka succesivt och långsamt.

Jösses vad jag saknat löpningen.