Att orka ge sig ut trots regn och rusk

Igår kom jag hem sent (runt 20.00) från jobbet. Dagen hade varit tung med mycket stress och pressat arbete. En ny release var nu deployad och några veckors intensivt arbete avslutades på bästa sätt.

Det regnar, är kallt och blåser – jag är toktrött och vill bara krypa ner med familjen som nattar och läser bok. Snabbt skuttar jag ner och säger god natt till sonen och frun. Stolpar in i tvättstugan och byter om till löparkläder och drar på mig iPhone med runkeeper. Inga hörlurar idag, det surrar ändå gott i huvudet.

Börjar springa, lugnt tempo och en lätt bana runt området där jag bor. Försöker arbeta med att ta det lugnt, låter istället huvudet bearbeta dagens händelser på jobbet. Märker att farten hela tiden ökar om jag inte aktivt håller igen – spring långsamt. Det är skönt, regnet strilar ner i ansiktet och jag är nästan själv. Några bilar passerar. Sista 5 minutrarna ökar jag tempot 3km/h och låter kroppen få en omgång så den blir riktigt trött.

Gör lite styrketräning och duschar innan jag pussar mina älsklingar och går och lägger mig. Nöjd som sjutton att jag kom ut på löprundan.